Ugrás a fő tartalomra

Filléres farsangi bohóc jelmez

  Kissé gondban voltam, hogy milyen jelmezt készítsek óvodás kisfiamnak, ami kényelmes, egész nap viselhető és nem kell hozzá az óvónénik segítsége, így a bohóc jelmez mellett döntöttünk. Ami adott volt itthon, az egy hózentróger és egy csíkos polár nadrág.  A felső részhez  egyszerű fehér pólót használtam, amit nem sajnáltam, mert egyébként is itt-ott foltos. A dekorálásához egy régi használaton kívüli polár sálat használtam fel, amiből csokornyakkendőt és "gombokat" készítettem. A sapka pedig  közepes vastagságú színes papírból készült ragasztószalag, tűzőgép és egy darab gumi segítségével.


Elsőként a csokornyakkendőt készítettem el. A polár anyagból kivágtam egy téglalapot.


  Ezt a közepén hímzőfonallal körbetekertem és pár öltéssel rögzítettem a póló nyak részén.


  A gombokat úgy készítettem, hogy egy kupakot körberajzoltam háromszor az anyagon és kivágtam őket.


  A köröket gombostűvel rögzítettem őket a póló elején:
 

  Ezt követően cérnával körbevarrtam őket:


  A bohóc sapka elkészítéséhez egy akkora félkört kell rajzolnunk, hogy az gyermekünk fejére jó legyen, én ehhez egy nagyobb tálcát rajzoltam körbe, amit kivágtam.


A pólónál használt kupakot körberajzoljuk 2 különböző színű papíron, kivágjuk és a fél kör közepére ragasztjuk őket egymás alá.


  Ezután nincs más dolgunk, mint összehajtani és tűzőgéppel megtűzni a hátulját vagy átlátszó ragasztószalaggal (vastagabb cellux) végigragasztani.  Ahhoz, hogy ne essen le gyermekünk fejéről, érdemes egy gumit  tűzni a sapka két oldalára. Én ezt tűzőgéppel rögzítettem úgy, hogy kifelé áll a kapocs kihajtható vége, így véletlenül sem szúrja meg a gyermeket.



  Ami még magára várat, hogy a farsangot megelőzően lufikat fújunk a mi kis bohócunknak. Igazából minden adott volt itthon a jelmezhez (még a lufi is), így gyakorlatilag anyagi ráfordítás nélkül készült el, ami nem is baj, hiszen még sütemény és innivaló is kell a farsangi mulatságba.  Elnézést, hogy nem tettem fel képet az én leendő kis bohócomról, de még nem is adtam rá kompletten, mert egyedül a sapkát próbáltuk fel, a többit pedig tudom, hogy jó rá méretben. Z.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Távcső papír gurigából

  A távcső készítés ötlete onnan jött, hogy volt a fiamnak egy műanyag távcsöve, ami borzasztóan torzított és alig vártam, hogy a kukában landoljon, miután tönkrement. A költsége minimális, ráadásul általános iskolás gyerekeknek is jó program lehet. Szükséges eszközök: - 3 db WC papír guriga ( de a közepéhez egy vékonyabb pl alufólia henger még jobb, ha van) - színes papírok (2-3 szín) - olló - ragasztó (stift most praktikusabb) - fonal, madzag, hímzőfonal, spárga  darab az akasztóhoz (kinek mi van kéznél)   Elsőként a papírokat méretre vágjuk: a színes papír legyen kicsit szélesebb, mint a guriga, mert ragasztás után betűrjük a guriga végein.   Két gurigát bekenünk ragasztóval és ráragasztjuk a papírt.     A harmadik középső gurigát félbe vágjuk és azt is körbe ragasztjuk.    Miután végeztünk a 3 gurigát egymáshoz ragasztjuk.  A biztonság kedvéért vágtam egy papírcsíkot, amivel körbe ragasztottam a három gurigát nehogy szétessen használat k

Folyékony szappan készítése Baba szappanból

  Az ötlet nem tőlem származik,  de mindenképpen szerettem volna kipróbálni, ugyanis éppen elfogyott a folyékony szappanunk. Az ötletet itt olvastam: http://kiflieslevendula.blogspot.hu/2012/10/folyekony-szappan-hazilag.html Hozzávalók: - 1 bögre reszelt Baba szappan (én konkrétan ezt a márkát használtam) - 10 bögre csapvíz vagy ioncserélt víz - amit én pluszban tettem bele az babaolaj (a flakonból nyomtam a lábasba: kb. 2-3 evőkanálnyi lehetett, pontosan nem tudom megmondani)   Első lépésként lereszeljük a szappant sajtreszelőn, majd beleöntjük egy kellően méretes lábasba. Ezt követően felöntjük 10 bögre vízzel. Közepes hőfokozaton időnként megkeverve megvárjuk míg a szappan teljesen elolvad a vízben. Nem kell felforralni!    Miután a tűzről levesszük beleöntjük a babaolajat és alaposan elkeverjük benne. Néhány óra múlva hirtelen besűrűsödik a szappanos keverékünk. Én többször is átkevertem míg ki nem hűlt. Ezután flakonokba töltjük, de előtte egy habv